středa 21. října 2020

Koronogotika

 Zdravím, smrtelníci, nemrtví i Jiní!

Dlouho jsme tu už neměli žádnou gotiku, tak jsem se o jednu pokusila. I když... v současné době to možná bude poměrně přesný popis reality. Všechno je tak nějak absurdní. No, snad se vám bude líbit. Příjemné čtení a držte se!

Vaše Lordie

  • Připojili jste se k videohovoru přes link, který vám byl poslán. V místnosti, do které jste se připojili, jste jen vy sami. Mělo vás tu být minimálně deset, ale jste tu jen vy sami. Ze sluchátek se ozývá statický šum
  • Když se konečně objeví někdo další, nepoznáváte žádné uživatelské jméno. Všechna jsou napsaná neznámým písmem v neznámém jazyce a když se je pokoušíte přečíst, začínají vás pálit oči a z nosu se vám spouští pramínek krve. 
  • Nikdo z účastníků hovoru nemluví. Ve sluchátkách slyšíte jen jejich pomalé dýchání a neustávající statický šum. Nemáte zapnutou webkameru, ale přesto máte pocit, že vás všichni sledují. 
  • „Zavřeli jsme,“ oznamuje osoba se zcela zaměnitelnou tváří na obrazovce televize. Co zavřeli? Kdy? Ovlivní vás to? Mysleli jste, že zavřeli už všechno, co zavřít šlo. „Zavřeli jsme,“ opakuje. „Zavřeli jsme, zavřeli jsme, zavřeli jsme.“ Začínáte mít pocit, že se možná nedostanete ani ze svého vlastního bytu. 
  • Na ulici před vaším domem stojí někdo oblečený jako morový doktor. Nejste si jistí, jak dlouho tam už je. Pokaždé, když vykouknete z okna, rychle se odvrátí. 
  • Balíček, který jste si objednali, dorazil dřív, než pošta vůbec oznámila jeho převzetí. Druhý balíček nedorazil vůbec. Na mailu nemůžete najít potvrzení o objednávce. Mohlo být jeho objednání jen halucinace?
  • Na druhém konci ulice na chodníku zahlédnete postavu. Instinktivně si nasadíte roušku, potom si ale všimnete, že se pohybuje směrem od vás. Jakmile si roušku sundáte, je od vás najednou vzdálená sotva tři metry a pohybuje se proti vám.
  • Pronásleduje vás duch ženy, která tvrdí, že zemřela, protože musela nosit roušku. Jste si jistí, že lže, ještě před rokem prohlašovala, že ji zabil žárlivý milenec, a předtím měla údajně zemřít na neštovice.


2 komentáře:

  1. OH I hate those drama queens Who always change up their stories as they go. Better give the woman a piece of mind. But honestly, this feels wayyyyy to close to reality for me not to have goosebumps... They still the good kind tho

    OdpovědětVymazat

Amulet

 Zdravím, smrtelníci, nemrtví i Jiní! Tak trošku se zpožděním, ale mám tady novou povídku! (ať žijou volný pondělky!) Mimochodem, nedávno js...