středa 12. prosince 2018

Něco bylo špatně

Zdravím, smrtelníci, nemrtví i Jiní!
Tak jo, jak jsem se minulý týden radovala, že se mi daří psát, tak to pořád ještě jde! Doufejme, že to vydrží i během zápočtového týdne... A pořád se ještě snažím dodržet svůj slib, takže tady je dvacátá čtvrtá povídka z wordvemberu.
Příjemné čtení, my dear pumpkins!
Vaše Dark Lord



Něco bylo špatně…
To bylo to první, co Terryho napadlo, když vešel do obýváku a našel tam Beth. Ležela na gauči v něčem tak tenkém a odhalujícím, že by si to normálně neoblékla ani uprostřed léta. A sledovala ho pohledem, jakým predátoři v dokumentech, které Terry tak rád sledoval jako malý, sledovali kořist.
Něco bylo špatně…
"Nemáš být v práci?" zabručel a přemýšlel, jestli jí není zima.
"Řekla jsem si, že půjdu dneska domů o něco dřív," řekla a znělo to, jako když přede kočka. Terry se chtěl zeptat, jestli má něco s hlasem, ale pak si to rozmyslel. Nejdřív se pokusí zjistit, proč se Beth chová tak divně. Nikdy neodešla z práce jen proto, že "se jí chtělo". Muselo to mít nějaký zvláštní důvod. Pohled mu padl na hromádku dvdček na stolku před televizí. Ovšem! Málem by zapomněl.
"To už ses nemohla dočkat?" usmál se rozpačitě a Beth přikývla.
"Je to přece jenom příležitost, kdy budeme spolu jenom my dva."
"To jo, nebudeme se muset dělit o popcorn s Myrnou."
"Cože?" Bethanin obličej se zkroutil do výrazu nesmírného zmatení.
"Vždyť víš, jak si vždycky nasyslí všechno pro sebe."
"Oh. Samozřejmě." Trochu se uklidnila a zase ho chvíli pozorovala tím samým pohledem jako před tím. Terry se pokusil setřást ten nepříjemný pocit, který to v nem vyvolávalo, ale tak nějak to nešlo. Ještě chvilku se na ni díval. A pak už mu bylo jasné, o co tu jde.
"Tak já jdu udělat ten popcorn," oznámil. Škubla sebou.
"Co prosím?"
"Popcorn. Sýrový popcorn. A nějaké křupky. To bych chtěla dělat filmový maraton bez dobrot? A obleč se, prosím tě. Nerad bych, abys tu zmrzla."
Asi o deset minut později byl Terry zpátky v obýváku. V náručí nesl několik dek a dvě mísy popcornu. V patách měl dva kocoury.
"Tak jdeme na to. Šoupla by ses trochu, prosím? Zabíráš celý gauč."
V televizi ještě ani Gandalf nedorazil do Hobitína a ona už se začínala k Terrymu tulit. Kdykoliv jindy by na tom nebylo nic zvláštního, ale tady bylo zase něco špatně. Předně, Bethany už dávno dobře věděla, že Terry nenávidí, když mu někdo rukou zajede pod košili. A to bylo přesně to, co teď udělala. Terrymu přejel mráz po zádech. Trochu se na svém místě zavrtěl. Potom popadl deku. A zabalil se do ní. Vzápětí mu do klína skočil Oleg a začal hlasitě příst.
Možná se mu to jenom zdálo, ale měl pocit, že si dívka vedle něj zklamaně odfrkla.
"Dávej pozor," doporučil jí. "Tohle je rozšířená verze. Tu jsi ještě neviděla."
O půl hodiny později bouchly hlavní dveře.
"Jsem doma!" ozval se ženský hlas z chodby a Terrymu se očividně zvedla nálada.
"Jsme v obýváku!" zavolal.
"Jsme?" ozvalo se z chodby a vzápětí se ve dveřích do obýváku objevila ženská postava.
"Oh, a já myslela, že to nestihnu," prohlásila Bethany s pohledem upřeným na dívku na gauči. "Vidím, že se už výborně bavíme."
"To rozhodně," usmál se Terry. "Ale doporučil bych ti nějaké teplejší oblečení. Je zatopeno, ale i tak."
"Samozřejmě. Poslyš, myslíš, že bychom si ten film mohli pustit ještě jednou od začátku? Byla jsem trochu mimo."
"Tvoje přání je mi rozkazem."
"A mimochodem, dosypala jsem sůl na práh. Někdo ji dneska nejspíš rozkopl."
"Výborně," mrkl na ni Terry a zastavil film. "Tak já dojdu udělat další popcorn. Ještě, že ho Myrna minulý týden koupila tolik!"
Osamělá sukkuba na gauči si zklamaně povzdechla. Nejenže nic nevycházelo podle plánu, teď tu ještě byla uvězněná! Co udělala špatně?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Amulet

 Zdravím, smrtelníci, nemrtví i Jiní! Tak trošku se zpožděním, ale mám tady novou povídku! (ať žijou volný pondělky!) Mimochodem, nedávno js...