středa 31. října 2018

Zebra jménem Žirafa - prolog

Ještě jednou vás dneska zdravím!
Asi jsem to měla zmínit už u dnešní povídky, ale asi jsem měla nějaký zkrat a teď už se mi to nechce editovat.
Vlastně jsou to dvě oznámení. To první je, že si zopakuju loňský wordvember. Víceméně. Nepodařilo se mi najít žádný seznam témat na letošní listopad, takže jsem zapátrala na internetu, našla nějaký starší a vyzvala se. Tudíž vás v následujícím měsíci budu bombardovat krátkými příběhy na předem stanovená témata. A začneme už zítra!
Teď ta druhá věc. Kdysi dávno, před mnoha a mnoha lety kdesi v českých horách jsme s kamarádem začali psát příběh. Inspirací nám byla spousta věcí, včetně našeho vlastního šílenství. Teď jsme se k tomuto veledílu (o původních asi pěti stránkách) vrátili a snažíme se v něm pokračovat. A taky ho tak trochu sdílet se světem. Takže pokud máte rádi hodně divný humor, pokračujte prosím po této stránce pozvolna směrem dolů.
Příjemné čtení.
~Dark Lord




Všechno to způsobili trpaslíci. Kdysi dávno zuřila na Zemi první světová válka. Ale ta opravdu první, ne ta, o které se učí v dějepise. Tahle byla první ze všech válek. Světu tehdy vládli elfové. Trpaslíci se jim podřizovali a lidé, kterých bylo poskrovnu, žili ve skrytu. Po mnoha tisíciletích se však trpaslíci vzbouřili a započali první světovou válku. Elfové byli ale přece jen v převaze a porazili je. Trpaslíci byli nuceni stáhnout se do hor, kde se po dlouhá léta skrývali. Tehdy lidé, kterých si nikdo nevšímal, utekli do země za mořem a sjednotili se.

Trpaslíci nesnesli představu, že by se měli věčně skrývat, a tak, když nabrali síly, znovu povstali. Tak propukla druhá světová válka, ještě nelítostnější než ta předchozí. Žádná z válčících stran dlouho nevítězila, protože jejich síly byly vyrovnané. Nakonec v této válce nezvítězila ani jedna z nich, protože u břehů moře se vylodili lidé a oba bojující národy porazili (pozn. autorů: někdy se uvádí, že oba bojující národy porazil Obama). Tak skončila druhá světová válka.

Nějakou dobu žili všichni celkem v míru, ale pak se lidé rozhodli podmanit si celý svět a rozpoutali třetí světovou válku. Elfové a trpaslíci si uvědomili, že pokud chtějí přežít, musejí se sjednotit. A tak uspořádali poradu, na které vytvořili Bačkoru moci. Tato Bačkora mohla, jako jediná na světě, sjednotit elfy a trpaslíky v boji proti nepříteli. Bačkora moci byla převezena do poslední elfské pevnosti Etúnal. Lidé Etúnal dlouho obléhali, až pomocí skrytých tunelů pronikli dovnitř a Bačkoru moci ukradli. Aby elfové a trpaslíci nemohli Bačkoru znovu použít a sjednotit se, vhodili ji lidé do Viktoriánského jezera, které je dnes známé jako Viktoriino. Vylovit ji může pouze člověk. Poté lidem nebránilo nic k převzetí vlády nad světem. Elfové a trpaslíci, kteří válku přežili, se ukryli neznámo kam. Lidé si žili svůj vlastní život. Z válek elfů a trpaslíků se staly pověsti, kterým už nikdo nevěřil, a ani v samotnou existenci elfů a trpaslíků již nikdo nevěřil. Tak uplynulo deset tisíc let a na zemi vypukly další světové války, které se odehrávaly pouze mezi lidmi. Tyto světové války se mezi nimi nazývají první a druhá. Ke konci té druhé se naskytla příležitost, aby bájné bytosti starého světa znovu povstaly.


Pokračování najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Amulet

 Zdravím, smrtelníci, nemrtví i Jiní! Tak trošku se zpožděním, ale mám tady novou povídku! (ať žijou volný pondělky!) Mimochodem, nedávno js...