středa 16. října 2019

Kavárna

Zdravím, smrtelníci, nemrtví i Jiní!
Tak jo, pořád ještě mi nejde psát nic delšího než jenom hodně krátký věci. Třeba se to ještě zlepší. No, uvidíme. Mimochodem, tenhle víkend je Whocon! Takže pokud se tam vyskytnete, určitě se zastavte na eTardis nebo v sobotu na přednášce o nadpřirozených bytostech Skandinávie, uvidíme se tam!
Vaše Dark Lord

Zdravím, pojďte dál! A vítám vás v naší kavárně. Dle vašeho výrazu soudím, že jste na ni ještě nenarazili. No, nevadí. Mám pocit, že si ji jistě zamilujete.
Tady prosím, posaďte se a udělejte si pohodlí. Sedí se vám dobře? Výborně. Taková křesílka jinde nemají, věřte mi. Sami jsme je vypěstovali.
Dáte si něco k pití? Máme širokou nabídku nápojů pro všechny příležitosti. Čeká vás pracovní pohovor, na kterém potřebujete zapůsobit? Připravíme vám výtečné latté dochucené charizmatem. Chystáte se na náročnou zkoušku? Není nic lepšího než espresso s pár kapkami dobré paměti a soustředění navíc.
Jen vás prosím, nezírejte tak upřeně na náš personál. Vím, že někteří z nich vypadají poněkud...netradičně, ale věřte mi, ve své práci jsou skvělí. Takovou obsluhu jako tady jinde nenajdete.
Co je to? Vidím, že vás láká naše nabídka zákusků. Ovšem, mělo mě to napadnout. Všechny dobroty, které nabízíme, jsou domácí výroby, jen z těch nejlepších ingrediencí. Vsadím se, že jste ještě neslyšeli o zákuscích, které by byly vylepšeny zpěvem mořských panen nebo smíchem dryád. Pokud ale chcete odvahu vyznat někomu lásku nebo snad talent, který by předčil všechny ostatní, jistě si zde vyberete.
Jestli se nemůžete rozhodnout, máme tu i zvláštní nabídku. Přenechejte to nám! Naši zaměstnanci jsou výjimečně schopní, když přijde na čtení osobností, a velmi často dokážou odhadnout naprosto přesně, co kdo potřebuje. Je to rychlé a cenově výhodné, i když musím přiznat, že mnoho zákazníků s jejich úsudkem není zrovna spokojeno. Nejspíš proto, že nedokážou poznat rozdíl mezi tím, co chtějí a tím, co potřebují… Většina z nich proto preferuje svou vlastní volbu. Je to sice o něco dražší, ale každý dostane přesně to, co chce. A co se placení týče, peníze nejsou to jediné, co pro nás má hodnotu…
Mimochodem, pokud budete mít zájem o statut stálého zákazníka, který s sebou přináší různé výhody, dojděte k pokladně a nahlas, zřetelně předejte baristovi své celé jméno. On už bude vědět, co s ním.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Amulet

 Zdravím, smrtelníci, nemrtví i Jiní! Tak trošku se zpožděním, ale mám tady novou povídku! (ať žijou volný pondělky!) Mimochodem, nedávno js...